Vacunes no finançades pel SCS

La Asociación Española de Pediatría (AEP) recomana per a la població algunes vacunes NO FINANÇADES pel Servei Català de la Salut en el moment actual.
Aquestes vacunes són les següents:
1. Vacuna enfront del rotavirus. El rotavirus és la principal causa
d’hospitalització per diarrea en els primers anys de vida i afecta, almenys una
vegada, a tots els nens menors de 5 anys. La vacuna disponible ha demostrat la seva seguretat i eficàcia. Actualment trobem disponibles dos marques comercials:

  • Rotateq®: S’administren 3 dosis a partir de les 6 setmanes de vida i abans de les 32 setmanes, separades com a mínim de 4 setmanes. La primera dosi ha d’administrar-se abans de la 12 setmana de vida.
  • Rotarix®: S’administren 2 dosis a partir de les 6 setmanes de vida i abans de les 24 setmanes separades com a mínim 4 setmanes. La primera dosi ha d’administrar-se abans de la 16 setmana de vida.

2. Vacuna enfront del meningococ tipus B: Bexsero®.El meningococ és un
bacteri que pot causar meningitis o bé una infecció generalitzada a tot el cos,denominada sèpsis. El tipus B és el més freqüent a tota Europa. És immunògena i segura. S’administren 3 dosis als 2,4 i 6 mesos d’edat i una 4ª dosi de record entre els 12 i 15 mesos de vida. És compatible amb la resta de vacunes del calendari vacunal d’aquestes edats llevat de la vacuna enfront del meningococ tipus C, per manca d’estudis. Pot proocar febre amb més probabilitat que la resta de les vacunes si s’administra conjuntament amb d’altres vacunes del calendari.

Si voleu més informació o administrar aquestes vacunes consulteu am el vostre pediatre. També podeu consultar la informació del Comité Asesor de Vacunas de la AEP a la següent pàgina web: http://www.vacunasaep.org

Anuncis