ContacteCovid.cat, una nova eina digital per a la identificació i seguiment de contactes estrets

Una nova eina digital per identificar els contactes estrets de COVID-19 i aïllar-los per tallar la cadena de transmissió, a través d’uns SMS que els casos sospitosos, positius i contactes estrets rebran al seu mòbil

Per fer front a la pandèmia és molt important tallar la cadena de contagis. Per això, és clau la detecció precoç de casos de COVID-19 per tal de fer el seu diagnòstic en estadis inicials de la malaltia i indicar el seu aïllament immediat.

La nova eina digital ContacteCovid.cat que el Servei Català de la Salut ha llançat permet que des del mateix instant que una persona se li prescrigui una PCR per ser sospitosa de Covid-19, aquesta pugui reportar els seus contactes estrets per tal que si fos positiva, els seus contactes estrets rebrien un SMS a través de l’eina ContacteCovid.cat.

En el SMS al contacte estret se’ls indica que han de fer aïllament; i se’ls facilita una enquesta per identificar si són persones de risc.

La informació reportada a ContacteCovid.cat s’envia també a l’equip d’epidemiologia de Salut Pública per al seu seguiment epidemiològic i l’activació de les accions necessàries, com la programació d’una PCR i el seguiment personalitzat dels símptomes.

L’eina és totalment segura i confidencial, ja que només s’hi pot accedir per invitació a través d’un SMS personal que es rep al mòbil. Per accedir-hi cal identificar-se amb un codi de seguretat de sis caràcters que combina lletres majúscules, minúscules i números, i que es facilita dins del mateix SMS. Una vegada dins, cal emplenar altres dades personals per acreditar-se.

Com funciona?

– Si sou un cas sospitós de COVID-19 i esteu esperant els resultats de la PCR rebreu un SMS al mòbil que us dóna accés a una pàgina on haureu de reportar les dades bàsiques dels vostres contactes estrets, amb tranquil·litat i des de casa.

En cas que el resultat de la PCR sigui negatiu, no es fa cap ús d’aquesta informació.

També hi trobareu indicacions sobre l’aïllament preventiu que heu de fer fins que la PCR confirmi o descarti la presència del virus.

– Si la PCR és positiva, rebreu un segon SMS, des d’on podreu accedir a una altra pàgina per confirmar els contactes que vau reportar mentre esperàveu els resultats de la prova, editar-los i afegir-ne d’altres que pugueu recordar.

L’eina també us proporciona informació de com aïllar-vos al domicili, fer seguiment dels vostres símptomes i, si és necessari, demanar la baixa laboral.

– Si heu estat identificats com a contacte estret d’un cas positiu de COVID-19 l’eina us notifica, també mitjançant un SMS, la vostra condició de contacte estret sense informar-vos de qui us ha identificat. Us facilita informació de fer la quarantena domiciliària, gestionar la baixa laboral si és necessària, o fer seguiment de possibles símptomes i com actuar en cas que en presenteu. També us facilita una enquesta per identificar la vostra condició de risc epidemiològic i fer-ne un seguiment per part del servei de vigilància epidemiològica de Salut Pública. I s’activa el protocol per programar-vos una PCR.

D’aquesta manera, l’eina digital ContacteCovid.cat complementa la tasca del Gestor COVID i dels “scouts”. És important que hi col·laboreu: estar alerta d’aquests missatges i obrir-los quan es reben és clau per mantenir el control de la pandèmia.

Data d’actualització:  02.10.2020

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ContacteCovid.cat, una nova eina digital per a la identificació i seguiment de contactes estrets

  1. Retroenllaç: Altre eines per a la COVID | CAP Llibertat ICS

Deixa un comentari