Consells per gaudir del sol de forma saludable

Amb l’arribada del bon temps augmenten les activitats de lleure i, per tant, l’exposició al sol. El sol és saludable, imprescindible per sintetitzar la vitamina D, i millora algunes malalties de la pell, però també pot ser molt perjudicial si no es pren amb precaució.

sun

En el cas dels nadons i els infants hem de tenir especial cura, ja que, en els primers anys de vida són especialment sensibles a l’efecte de les radiacions solars i als canvis de temperatura.

Us donem unes recomanacions perquè gaudiu del sol sense perill:

– Els nadons mai s’han d’exposar directament al sol. Protegiu-los el cap amb un barret i eviteu sortir durant les hores més caloroses del dia: de 12 h a 16 h.

– Si durant les hores de sol més intens sou al carrer, busqueu espais amb ombra i, si aneu amb cotxe, protegiu el nen mitjançant cortines o para-sols.

– A banda d’evitar l’exposició solar en hores de sol intenses, els infants s’han de protegir amb cremes de protecció solar alta, encara que vagin vestits, ja que la roba no impedeix el pas total de les radiacions solars. La roba ha de cobrir la major part del cos i ha de ser preferiblement de colors clars i teixits naturals (els colors foscos protegeixen millor de les radiacions però absorbeixen més calor). El cap s’ha de protegir amb un barret que cobreixi les orelles i el clatell.

The sun drawing sunscreen on baby (boy)  back.

– Els nadons i els infants són especialment sensibles als cops de calor i a la deshidratació, per la dificultat que tenen per regular la temperatura i per la menor capacitat per expressar la sensació de set. Per això, hem de tenir especial cura en la protecció de l’exposició solar i assegurar-los una bona hidratació. La millor beguda que existeix i la més fisiològica és l’aigua. Vigileu-los, sobretot, quan facin activitats esportives de lleure, ja que és quan hi ha més risc de deshidratació.

– Es recomana l’ús d’ulleres de sol sempre que sigui possible.

– L’exposició solar a l’inici de l’estiu ha de ser gradual.

– Després de l’exposició solar és molt important una bona hidratació de la pell.

Protecció solar

Els estudis demostren que les persones amb exposicions excessives durant els primers 18 anys de vida tenen major risc de desenvolupar càncer de pell. Per això, hem de conscienciar-nos de la importància d’una adequada protecció solar, sobretot, durant els primers anys de vida.

Gaudim del sol, però amb precaució!

Aquesta entrada s'ha publicat en Protecció solar i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s